.

.

.

Ací tens el nostre amic Dani Miquel que no té por, així que com tu tampoc no en tens, escolta aquesta cançó!!!!
dijous, 26 de gener del 2017

Experiment

Aquesta vesprada els alumnes de primer i segon hem realitzat un experiment relacionat amb l'alimentació i la higiene.
Molts han sigut els dubtes que hem tingut durant aquest projecte i hui hem pogut respondre a alguns d'ells? Són tan dolentes les begudes ensucrades? És tan important raspallar-se les dents?
Per tal de comprovar aquestes qüestions hem utilitzat tres ous com a conillets d'índies perla semblança de la seua closca amb l'esmalt de les nostres dents. Hem escollit com a begudes una cola, una taronjada i un suc de fruits rojos.
Hem introduït un ou dins del got amb cola, altre dins del suc i el tercer que anava dins del refresc de taronja l'hem cobert de pasta de dent per vore si produïa algun efecte sobre ell.
Hem deixat actuar les begudes sobre l'ou deu minuts.

Quan hem tret l'ou del got de cola hem observat unes taques més fosques sobre ells. L'hem llavat amb aigua i les taques no han desaparegut. Li hem posat pasta de dents amb els dits i tampoc ha fet cap efecte. Una vegada hem gastat el raspall de dents sobre l'ou hem vist clarament, com la closca es feia més clara i com havia afectat la cola a la closca de l'ou.

Hem fet el mateix amb l'ou del got de taronja. Al traure'l la pasta havia desaparegut i hem seguit les mateixes instruccions que amb l'ou de la cola, per tal de comprovar que havia afectat o no la beguda a aquest ou. Hem pogut comprovar què, tot i que estava untat de pasta, el sucre i els gasos han afectat a la closca obscurint-la. Sols l'hem pogut netejar amb el raspall i la pasta.

Finalment, amb el suc de fruits rojos ens ha passat el mateix que amb els casos anteriors.

Per concloure, han pogut demostrar com de dolentes són les begudes gasoses i ensucrades per a les nostres dents i com és d'efectiu raspallar-se les dents per protegir la nostra salut.

Segur que estan encantats de fer-vos una demostració!!
Moltes gràcies a Carla, la tutora de segon, per mostrar-nos un experiment tan interessant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada